Арестуваха мъж за опит за подкуп на полицаи в София

Крими

09-02-2015, 15:48

Снимка:

flickr.com/keithallison

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столичани предложиха на полицаи 3000 лева подкуп

Условна присъда за подкуп

61-годишният мъж се опитал да спаси сина си, който продавал цигари без бандерол

61-годишен мъж е задържан за подкуп, който предложил на служители от отдел „Охрана на обществения ред, оперативни обекти и видеонаблюдение” към СДВР.

В хода на полицейска операция в района на „Женски пазар” служители от сектора извършили проверка на мъж, който не носел в себе си документи за самоличност, но имал няколко кутии цигари без бандерол.

Когато униформените предприели действия по отвеждането му в районното управление, се намесил мъж, който се представил за негов баща и предложил на полицаите 20 лв., за да го пуснат. Последвало и неговото задържане.

Установена е самоличността на двамата - 36-годишният С.А. и 61-годишният С.М. Мъжете са криминално проявени.

По-младият е осъждан за държане на акцизни стоки без бандерол, а по-възрастният – за кражби. За цигарите без бандерол на С.А. е съставен Акт за установяване на административно нарушение, съобщи Днес.бг.

По случая с предложения подкуп е било образувано досъдебно производство, а събраните материали – докладвани в Софийската градска прокуратура. С.М. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лв.