Драмата в кърджалийското село Сипей: Местните плачат, че са живи трупове

Животът

10-02-2015, 13:42

Снимка:

bnt.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лиляна Павлова в село Сипей: Най-важно е да се укрепи свлачището

Политиците да се съберат на едно място и да решат проблемите на хората, призова Хафизе Али

Кошмарът за хората от кърджалийското село Сипей продължава. Свлачището, което погълна няколко къщи, продължава да застрашава живота на още хора. Сред тях е Хафизе Али, която живее в къщата си въпреки заплахата, обикаля нощем с фенер в двора, но не смее да се изнесе, защото смята, че така изоставя рода си. И рискува заедно с дома си да пропадне в пропастта.

„Единствено се надявам на правителството, на държавата, на общината. В тоя момент, както виждам, нищо няма да се случи”, смята обезверената жена.
„Сега сме по-сплотени, по-задружни и само това ни остава. Ние не живеем вече, единствено сме живи трупове вече. И къщите ни отиват. Всичко, цял живот дето сме стотинка по стотинка събрали, изведнъж всичко да загубиш, това не е лесно”, проплака пред БНТ тя.
„Ако се махна от това село, оставям дедите си тука. Не мога просто...”, добави Хафизе.

„Искам си тука. Не става дума само за мен. Много ми е жал. За тая къща, дето са младите. Независимо кой е, заради комшиите, и за тях много ми е жал. Няма никого да забравя. С тия спомени ще си ида. Просто не мога да издържам на тая мъка”, продължи да нарежда с плач жената.
„То си има варианти за всичко. Стига да искаш да им помогнеш. Сега си правят политика с нас. Единият отива, другият идва. За какво идваш? Съберете се на едно място, решете проблемите на моето село ли, във Веселчани ли, другите села... Аз не казвам само на мен да помогнат. Искам на всички да помогнат. Мизия, Аспарухово, на всички...”, поиска пострадалата жителка на Сипей.
„Може би вече и Господ ни наказва нас с тия бедствия. До такава степен сме забравили какво е да бъдеш човек”, завърши Хафизе.