Трима бургаски студенти подават ръка, за да дарят усмивка

Мисия Бургас

10-02-2015, 16:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Усмивка” търси дарители на блокчета и флумастери

Младежи четат приказки на деца, лишени от родителска грижа

Благотворителната инициатива "Подай ръка, подари усмивка" ще помага на бургаските деца, лишени от родителска грижа, както и на деца с увреждания, настанени в специализираните заведения на територията на общината.
Кампанията се реализира по идея на студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" . Тримата младежи - Даниела Куманова ( 20 г.), Димитър Караатанасов (23 г.) и Ивайло Балтиев (24 г.) са част от студентския съвет на ВУЗ-а. Освен посещенията на лекции и личните си занимания, те намират време и да правят добро. Новата им инициатива е насочена към общо 178 деца и младежи, ползващи специализирани грижи в Центровете за настаняване от семеен тип, Защитените жилища, Дневните и Кризисните центрове на територията на Бургас. 
Проявата "Подай ръка, подари усмивка" има за цел да се съберат играчки и детски книги, образователни пъзели, приказки на DVD и аудио носители. Това са основните развлечения в ежедневието на децата в социалните заведения. Идеята е студентите и техните приятели лично да четат приказки и увлекателни разкази на място, в детските центрове. Към тях може да се присъедините и вие.Това е призив към всички хора, които вярват, че благотворителността може да се случва целогодишно, а не само по Коледа и Великден. Всеки, който иска да помогне, може да пише на e-mail: danielak176@gmail.com 
Детски книги, DVD-та и играчки могат да се оставят опаковани на партера в бл.№1 на студентските общежития на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".