Две сгради в Стара Загора готови да се включат в програмата за саниране

13 още са готови да регистрират Сдружения на собствениците

Общо 13 жилищни сгради са подали до момента в администрацията заявления за регистрация на сдружения. На две от тях Община Стара Загора е издала удостоверения за регистрация на Сдружения на собственици за участие в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Двете сгради се намират на територията на АБ „Изток“ и АБ „Запад“, информират от пресцентъра на община Стара Загора утре.
В 7-дневен срок, получилите удостоверение за регистрация на сдружение в общината, трябва да подадат заявление за регистрация в регистър БУЛСТАТ при Агенцията по вписванията. Следващата необходима стъпка е да подадат в общината Заявление за интерес и финансова помощ, припомнят още от администрацията.
Само за седмица от началото на програмата, близо 1000 души са посетили Община Стара Загора, за да се срещнат с експерти по различни казуси. При голям интерес от страна на старозагорци преминават и срещите по квартали, в които участват членове на работната група към общината. До момента разяснителни събрания по програмата са проведени с жителите на кв. „Железник“ и с живущите на територията на Администратвни бюра „Център“, „Изток“ и „Кольо Ганчев“ (АПК).
На 11 февруари (сряда), 17.30 ч., в залата на XIII ОУ „Паисий Хилендарски“ е срещата с жителите на кв. „Казански“ и кв. „Три чучура - юг“.
На 12 февруари (четвъртък), 17.30 ч., в ОУ „Георги Райчев“ детайли по програмата ще бъдат разяснени пред жителите на кварталите „Три чучура - север“ и „Три чучура - център“. Жителите на кв. „Зора“ ще имат възможността да дискутират по различни казуси с експерти от общината на 16 февруари (понеделник), 17.30 ч., във физкултурния салон на НЧ „Зора“.