Левски пак не можа да победи, изпусна румънци

Спорт

10-02-2015, 19:31

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Левски със загуба от словаци

"Сините" направиха равен с Петролул

Левски изпусна победата срещу третия в румънското първенство Петролул в предпоследната си контрола от подготвителния си лагер в Турция. Мачът се игра под проливен дъжд и завърши 1:1, а българският отбор определено може да съжалява, тъй като доминираше през по-голямата част от мача, а освен това изпусна и доста положения. Румънците пък бяха заложили на по-дефанзивна тактика и едва през второто полувреме отправиха поглед към вратата, пазена от Пламен Илиев.

 

Преди това още в 3-ата минута обаче българският тим можеше да поведе, но бразилският вратар на Петролул Песаня отрази удар на Прохазка.

 

В 16-ата мин. последва ново положение за „сините”, което се откри пред новото попълнение Абди. Сомалиецът получи топката в наказателното поле, но ударът му не бе точен и попадна право в тялото на вратаря.

 

В 22-ата мин. стражът на румънците още веднъж трябваше да се намесва, като този път показа и класа. Висока топка бе свалена от Домовчийски към Белаид, който пък подаде към Бедоя и испанецът стреля опасно, но Песаня отново отрази удара.

 

На почивката в игра за Левски влезе Божидар Краев и именно той накара вратаря на съперника да капитулира. В 66-ата мин младокът получи топката в наказателното поле, финтира противников бранител и с точен удар в долния десен ъгъл реализира за 1:0.

 

Малко преди това румънците бяха създали първата по-опасна възможност след далечен удар на Астефай, който премина много близо над напречната греда.

 

Оттук нататък те обаче погледнаха по-сериозно към вратата на Левски и в 77-ата мин. се наложи Илиев да спасява удар на Мареш, а в 81-ата се стигна и до гол. След центриране от ъглов удар Прохазка не изчисти добре топката, тя се озова на границата на наказателното поле, където никой в синьо не можа да се намеси, Мареш намери отскочилата топка от воле и реализира за 1:1, което бе и крайният резултат в мача.

 

До края на лагера на Левски остава само една контрола и в нея ще се изправи срещу украинския Карпати (Лвов). Това бе четвърто равенство в контролите в Турция за „сините“, а от общо седем мача досега те имат само една победа.

 

Източник: sportonline.bg