Ивайло Калфин се среща с бизнеса в Хасково

Вицепремиерът утре зарязва в Любимец

Вицепремиерът Ивайло Калфин днес и утре е в Хасково. Той ще присъства на форум с бизнеса от региона. Срещата е част от традиционното честване на празника Трифон Зарезан, организиран от Хасковската търговско-промишлена палата.

Министри, посланици, търговски представители към посолства в Република България, депутати, областни управители и кметове са сред поканените от Хасковската търговско-промишлена палата. Срещата с вицепремиера Ивайло Калфин и депутати от региона с бизнеса започва от 16:00 часа в зала “Марица” на Областна администрация.

На срещата ще бъдат обсъдени темите: „Корпоративна социална отговорност” и Подкрепата на малките и средни предприятия – важно условие за развитие на икономиката”.

17 фирми от хранително-вкусовия бранш от региона са заявили участие в традиционното изложение, домакин на което тази година ще бъде община Димитровград. Събитието, съпроводено от коктейл ще се проведе в ресторант “Москва” от 19:30 часа.

На него ще присъстват представители на Турската и Гръцката търговско промишлени палати. Както и едни от големите турски борси, които търгуват с хранителни продукти.

Ивайло Калфин ще участва в ритуала по зарязването на лозята на вила „Любимец”. Церемонията по зарязване на лозята, при спазване на традиционните български обичаи с домакинството на кмета на Община Любимец Анастас Анастасов, ще се състои на 14 февруари (събота), от 11:30 ч. в Любимец.

Час по–късно на площад Трети март е кулминацията на празника Трифон Зарезан. Предвидена е фолклорна програма и конкурс за „най-добро домашно младо вино”.