Мост "Розова градина" в Сливен стана "Мост на любовта"

Животът

14-02-2015, 18:37

Снимка:

Сдружение "Жажда за живот"

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Сливен изследват безплатно за СПИН

Само една двойка е избрала 14 февруари за своята сватба в Сливен

Младежите писаха послания на голямо сърце

Много сърца, послания, усмивки и радост доставиха младежите от сдружение "Жажда за живот" – Сливен на моста при Розова градина.

Мястото беше обявено като "Мост на влюбените", където двойки можеха да заключат любовта си с катинар, съобщиха от сдружение "Жажда за живот".

Но изненадващо влюбените решиха вместо да закачат катинари да напишат послание на голямото сърце, което ги посрещаше на място.

"Обичайте се като нас", "Да живее любовта и виното", "Обичайте се – любовта е всичко" и "Обичайте се и останете винаги приятели" са част от посланията, които бяха написани на сърцето. "Идеята за Мост на влюбените в Сливен е иновативна и ние подходихме с известни страхове към нея. Нямаше катинари, но ето, че се случи нещо много позитивно. Младежите накараха десетки хора да се усмихнат", заяви Веселин Цветанов – програмен координатор в "Жажда за живот"- Сливен.

Успоредно с това младежите раздаваха презервативи и информационни материали като напомняха на своите връстници, че трябва да водят разумен и безопасен сексуален живот.

Позитивната енергия на доброволците от "Жажда за живот"-Сливен в Деня на влюбените дойде след успешната празнична програма, която се състоя в пълната зала вчера във Военен клуб – Сливен. Тогава всеки можеше да изследва своя HIV-статус, безплатно и анонимно чрез партньорите на организацията от Регионалната здравна инспекция. От всички изследвани - няма положителни резултати.