Хасковлийка се пробва за изследовател в National Geographic

Стара Загора Лайф

15-02-2015, 10:48

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сливналия празнува 100-тен рожден ден със заря

37-годишната Антония Костова не е професионален фотограф, но е пуснала снимки за проекта

Тя е завършила специалност реклама в НБУ, в момента работи като ръководител по транспортната дейност в една от най-големите местни строителни фирми, съобщава haskovo.net.
Антония вече е направила свой профил в платформата на конкурса Explore Bulgaria и е пуснала снимки.
Според формата от всички, подали свои фотоси в платформата до 19 февруари, чрез онлайн гласуване ще бъдат избрани само 30. Те ще бъдат поканени на интервю, след което петчленно жури от Explore Bulgaria ще избере шестимата нови изследователи за 2015 година.
Explore Bulgaria е проект на National Geographic и се провежда за втора поредна година.
Има за цел да представи популярните и по-непознати, но не по малко красиви кътчета на България, уникалната й природа и история. И всичко това ще се случи през погледа на изследователите на National Geographic Channel България. С тяхна помощ ще бъдат заснети шест 22-минутни епизода. Всеки от избраните шестима нови изследователи ще участва в един от тези шест епизода, разясняват организаторите. Самите серии пък са хибриден формат между документализъм и реалити. Те ще бъдат излъчвани в прайтайма на NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL БЪЛГАРИЯ.
Най-интересното е, че при заснемането до избраните дестинации за снимки, екипът ще достига по специфичен спрямо разположението на обекта начин-чрез колоездене, гмуркане, офроуд шофиране или катерене.
Тони признава, че голямата й страст са пътуванията и предизвикателството да показва света наоколо, чрез запечатаните през фотообектива й мигове. „Нямам претенции, но имам мечти“, така мотивира участието си Антония Костова в конкурса.