„Мокра поръчка” срещу Борисов изплува от „Червеи”

Операция целяла Бойко Борисов да бъде натопен като наркотрафикант

Прокуратурата и МВР са провели операция, чиято цел е била да бъде натопен като наркотрафикант Бойко Борисов и отстранен от политическия живот на страната, съобщи Фрог нюз. Това е станало по време на управлението на ДПС и БСП чрез кабинета „Орешарски”. Подробностите за операцията са откраднати по време на разработката „Червеи”, за да се прикрият поръчителите и отговорнците за „мократа поръчка”.

Източници на Фрог нюз, пожелали анонимност, твърят, че поръчката за Борисов дошла от политико-мафиотския кръг, известен още като #КОЙ. Те припомнят за наказателната операция срещу общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Той бе обвиняван публично, че е пренасял кокаин по време на ралито „Дакар”. На 27.02.2014 г. полицаи и прокурори нахлуха в офисите на Общинска банка и Столична община.

Търсили са и документи и договори, които да свържат Борисов с фирмата „Шик Кар трейдинг”, която е извозвала боклук от София. Фирмата е свързвана с бившия общински съветник от ГЕРБ – шампиона по щанги Гълъбин Боевски, който бе осъден в Бразилия за пренасяне на дрога. Свързването на Бойко Борисов с тези хора е трябвало да го дискредитира като участник в наркотрафик.

За огорчение на инициаторите на акцията в общината не са открити договори с „Шик Кар трейдинг”, подписани от Борисов. Не са открити и връзки с Орлин Алексиев, за когото впоследствие не се потвърди нито едно от публично оповестените и упорито тиражирани от определени медии обвинения.

Втората цел на акцията, ръководена от вътрешния министър Цветлин Йовчев, главния секретар Светлозар Лазаров и висш прокурор, е превземането на Общинска банка. От финансовата институция са изнесени десетки папки и документи, следите на които след това се губят. Днес експерти наричат нахлуванията тогава „генерална репетиция за удара срещу КТБ”. Доказва го участието на едни и същи лица в подготовката и реализацията на двете операции, определяни от експерти като поръчкови.

Самият Орлин Алексиев, който е шеф на Финансовата комисия към Столичния общински съвет, по онова време заявява: „Някои хора не могат да разберат, че с атаките срещу мен не могат да откраднат Общинска банка”. Според него, ако „ме няма, затворят ме или ме убият, до месец банката ще бъде открадната”. Алексиев определя атаките срещу него като политическа игра, зад която стои икономически интерес. Той обаче отказа да посочи кой иска да придобие Общинска банка.

„Шик Кар трейдинг” е фирмата, която вози бали до депото в Силистра. Тя е свързвана с бившия общински съветник от ГЕРБ Гълъбин Боевски. Получила е поръчки за милиони левове като партньор на общинската „Чистота Искър”. Справка във фирмените регистри показва, че дружеството е 100% собственост на Матей Митков Боев, пише в. „Сега”. И двата адреса, на които е регистрирана фирмата, както и служебните телефони и и-мейл, съвпадали с тези на фирма „M-Юнайт”, в която по 50% си делели Милена Боева и Гълъбин Боевски.