Хубчев: Можеше да се получи по-добър резултат за нас

Лудогорец остава фаворит за крайния успех, заяви наставникът на Берое

Треньорът на Берое Петър Хубчев остана доволен от победата на тима над Лудогорец с 2:1 в първи 1/8-финален мач за Купата на България. Той обаче изрази съжаление, че старозагорци не са постигнали по-добър резултат с оглед на положенията.

 

„Доволен съм от отбора като постижение. Много силно изигран тактически и дисциплиниран мач от наша страна, заяви Хубчев. - Чакахме нашите положения. Имаше две тънки ситуации, при които можеше да се получи по-добър резултат за нас. Пропуска на Елиаш след първия гол и на Костов в края. Но и това го има във футбола.” „Няма как да отличиш този или онзи, заяви Хубчев на въпрос кой би отличил след срещата. - Ние сме силни като отбор. Доволен съм от отбора като цяло. Добро постижение като отбор за това време на годината. Ние не се интересуваме от позитивните резултати на Лудогорец срещу нас. Те обаче остават фаворитът за крайния успех."

 

"По въпроса Стивън Петков (който още изтърпява наказание заради подозрения за черно тото) ви моля да не питате мен, каза още Хубчев. - Може би футболния съюз знае най-добре каква е ситуацията. Ние просто питаме и се надяваме на някакъв конкретен отговор какво трябва и можем да направим, дали можем да направим нещо. Аз не знам нищо. Футболният съюз знае. За съжаление питаме на няколко места и отговорите са некатегорични. Надяваме се това момче да получи втори шанс. Със сигурност е направил някаква грешка. Не знам до колко голяма е била тя. Според неговите думи – не много. Може би е трябвало да реагира по друг начин момчето. На 19 години е и заслужава шанс. Той тренира много старателно и ако имаме възможност без да нарушаваме правилата на футболния съюз бихме го оставили при нас."

 

Той завърши с разяснение на ситуацията около Савио Нсереко: „Проблемите при са само и единствено с документите. Той пасна чисто футболно, одобрен е от отбора и се надяваме неговите мениджъри и хората от клуба да помогнат и в следващите няколко дни да имаме също яснота за него.