"Берое" взе първия осминафинал за Купата

Заралии не дадоха шанс на "Лудогорец"

„Берое“ победи с 2:1 „Лудогорец“ в първия мач от осминафиналите в турнира за Купата на България. Голмайстори за заралии станаха Елиаш и Жуниар Мапуку. За гостите точен бе Фабио Ешпиньо.
Това бе първи официален мач и за двата отбора през годината след като двубоите от осминафиналите бяха отложени за началото на пролетния дял заради участието на шампиона на България в Шампионската лига.
Спрямо последния мач между двата тима имаше по няколко промени и в двата състава. При „Берое“ новото попълнение Валдемар Боровский започна титуляр по десния бек, Крис Гади стартира като десен халф, докато нападението бе водено от Жуниор Мапуку. Георги Дерменджиев направи промяна на вратата където започва Иван Чворович вместо болният Владислав Стоянов, в защита вместо Георги Терзиев действаше Александър Барт, а вместо Мисиджан по левия фланг започна Вандерсон.
В 30-ата минута Салим Керкар пое на скорост пред наказателното поле и пусна пас успореден на гол линията за Жуниор Мапуку, но в последния момент Анисе успя с шпагат да изчисти в корнер. Салим Керкар центрира в малкия пеналт, където Елиаш се извиси над всички и с глава простреля останалия на гол линията Иван Чворович за 1:0.
В 61-ата минута резултатът бе изравнен. Фабио Ешпиньо изпълни технично пряк свободен удар, така че топката попадна в горния десен ъгъл на вратата на Благой Макенджиев, останал изненадан в ситуацията – 1:1.
„Берое“ отново излезе напред в 71-ата минута след грешка на Абел Анисе. В центъра на терена Самир Аясс отне кълбото, намери по отличен начин намиращия се ъгъла на пеналта Жуниор Мапуку, който с прецизен удар оттам даде нова преднина на „беройци“.
След седмица – на 22 февруари – от 15:30 часа на ст. „Лудогорец Арена“ в Разград е реваншът.