16-22 февруари: Ново, по-ясно бъдеще

Хороскоп

15-02-2015, 20:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние - моделирайте желаната реалност

Луната е в Последна четвърт - време за чистене

Новолуние на 19 февруари, в 01,46 ч. Венера догонва Марс на 22 февруари. Можете да ги наблюдавате вечер след залез на западния хоризонт

Със съдбоносни събития, узрели за реализация възможности и ситуации, и промени, указващи необходимост от смяна на приоритетите и представите, ще запомним седмицата, която предстои. Те ще бъдат захранени от енергията на новолунието, което настъпва малко след полунощ в сряда срещу четвъртък и което вероятно ще накара мнозина да почувстват, че най-после оставят миналото зад гърба си и прекрачват в бъдещето свободни и със съвсем реалистични очаквания от него. А дотогава Вселената ни осигурява всички необходими предпоставки да уредим ангажименти от миналото, да довършим започнатото и да наваксаме и поправим допуснати пропуски и грешки, както и да компенсираме ефектите на ретроградния Меркурий, които вероятно са породили забавяне и престой в някои дела. Разбира се, преди всичко в онези които все още притежават жизненост и привлекателност, тъй като съществува голяма вероятност много от представите и плановете, генерирани в миналото да се окажат нищожни. Всъщност най-големият подарък от Вселената за нас сега е, че по настоящем можем да разчитаме на далеч по-добра преценка по отношение на това кое е важно и необходимо и от какво можем да се откажем. Използвайте го по същество, за да можете в края на седмицата вече изцяло да се посветите на онова, на което възлагате надежди за бъдещето си.

В случай, че сте изправени в ситуация на отказ от досегашни намерения или обстоятелства, не упорствайте и не тъгувайте. Съдбата със сигурност е предвидила по-добра и реалистична възможност за вас или просто ви подтиква да пренасочите вниманието си към друга по-важна и вероятно по-ползотворна житейска сфера за вас в момента. Използвайте дните до четвъртък, за да възстановите психическия и енергийния си баланс и да разчистите пространство в живота и съзнанието си за нови възможности. Новините и събитията през втората половина на седмицата ще ви покажат в какво направление е подходящо да насочите усилия и надежди. Мнозина ще бъдат изправени пред избор и ще трябва да вземат смели решения, но пък в случай че те се окажат правилни, много от досега съществуващите проблеми ще отпаднат от само себе си.

Всички в една или друга степен ще бъдем предизвикани да се запознаем с нещо ново, да приложим нещо различно, да отгърнем нова страница в живота си. И докато едни активно ще инициират нововъведения в живота си, за други - същите тези нововъведения ще пораждат повод за размисъл и ще се превръщат в причина за промяна в правилата и условията на живот. И едните, и другите следва да поддържат осъзнатост в този процес, тъй като условията, които установяваме сега, могат да се превърнат в константа за продължителен период от време.

За щастие волята, разумът, чувствата, емоциите и мъдростта през тази седмица си подават ръка в хармонична конфигурация, в чийто състав влизат Сатурн, Меркурий, Венера и Марс. Тя ще остави своя отпечатък в новолунието, което ще ни предостави реални възможности да си създадем по-добри условия на живот, повече лично щастие и предпоставки за делови споразумения, обезпечаващи реализацията на плановете ни.

Съществен напредък можем да очакваме в личните и делови взаимоотношения. Онези от тях, които до сега са се движили към постепенно сближаване и изчистване на съществуващи противоречия и недоразумения, в края на седмицата могат да преминат в нова, по-активна и продуктивна фаза, тенденцията за която ще продължи до края на февруари. Искам да уточня че това касае преди всичко възникнали вече взаимоотношения. Марс и Венера ще подхранват романтиката, а в края на седмицата буквално могат да ни увлекат във водовъртеж от изгарящи страсти, създаващи идеални условия за флирт и "любов от пръв поглед". Установените в този период взаимоотношения обаче, ще трябва да преминат през проверката на времето и да докажат, че страстта е подкрепена с реален, устойчив интерес и обща житейска философия, необходими за превръщането на връзките, установени сега в пълноценни партньорства.

На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица.