София Филм Фест в Алма Матер на 18 и 25 февруари

София Лайф

16-02-2015, 13:05

Снимка:

uni-sofia.bg

Автор:

Пламена Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Кинозвярът" Франко Неро идва за София Филм Фест

Да загреем за София Филм Фест

Три предфестивални прожекции за нетърпеливите

В навечерието на фестивалния месец Театралната зала на Университета ще се превърне в киносалон. Милосърдните организатори на СФФ пускат за младите зрители три филма в аванс, които не са премиерни за България, но ако случайно сте ги пропуснали, задължително трябва да използвате възможността и да поправите тази грешка.

Тази сряда (18 февруари) от 18 часа ще можете да видите „Географът си пропи глобуса“ на режисьора Александър Веледински. Филм за свободата, надеждите, младостта, безразсъдството, река Кама в Перм и един учител, който се превръща в приятел на своите ученици. Лентата е вдъхновена от едноименния бестселър на Алексей Иванов, а ролята на учителя се изпълнява от най-голямата руска звезда в момента – Константин  Хабенски.

На 25 февруари, дни преди Началото, прожекциите ще са две. От 17 часа можете да видите драматичната комедия с провокативно заглавие „Срещи на сляпо“, дело на Леван Когуашвили. Филм за непредсказуемите емоционални отговорности, които предизвикват понякога отношенията между хората.

А от 19 часа ще се посмеете с „Френска приказка“ на режисьорката Аньес Жауи. Комедията предлага множество забавни случки, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността. Въпросът е дали принцът на бял кон е най-доброто, което можем да искаме.

Билетите са на цени от 4 и 5 лв. и ще се продават на място, един час преди началото на прожекцията. Входът, ако сте забравили, е откъм бул. Цар Освободител. Приятно гледане!