Кметът на Исперих не се призна за виновен

За бракониерската стрелба по ловни надзиратели

Кметът на Исперих Бейсим Басри отново не се призна за виновен по делото за бракониерската стрелба по ловни надзиратели във Воден.
Днес състав на Разградския окръжен съд даде ход на процеса за втори път, след като делото бе върнато за ново разглеждане поради процесуални нарушения.
Явиха се седем от призованите за днес десет свидетели, както и петима от седемте вещи лица. Прочетен бе обвинителният акт, според който Бейсим Басри, на 23 февруари 2013 г., в Ловното стопанство „Воден Ири Хисар”, произвел изстрел, като е направил опит умишлено да умъртви длъжностно лице - Пеньо Астраджиев. Изстрелът останал недовършен по независещи от него причини. Стана ясно, че основният свидетел Пеньо Астраджиев е починал.
Освен това Бейсим Басри употребил заплашване, като произвел четири изстрела с ловна карабина срещу ловните надзиратели Детелин Димитров и Веселин Петров, с цел да осуети изпълнението на техните задължения.
Бейсим Басри отказа да дава обяснения на този етап и не призна вината си. Делото продължава с разпит на явилите се свидетели. То е насрочено за два дни.