Специализиран автомобил за половин милион ще ремонтира трамвайни жици

Подписаха договор за доставката му с чешка фирма

В срок до 5 месеца в Стара Загора ще бъде доставен нов специализиран автомобил за ремонт на тролейбусната въздушно-контактна мрежа на територията на града. Договорът за доставка бе подписан днес в Общината между инж. Димитър Авджиев, управител на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД, Стара Загора и инж. Ян Труска, управител на чешката фирма "СаЗ" ООД.

Специализираният автомобил е на стойност 485 000 лв. без ДДС и доставянето му е част от проекта за развитие на интегриран градски транспорт на Стара Загора, финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие".

"Аварийният автомобил за нас е по-важен от тролейбусите, защото наличните два, с които разполагаме, са доставени през 1987 година. Много разчитаме на новия специализиран автомобил за ремонт на ВКМ, който ние наричаме „вишка“, заяви управителят на „Тролейбусни и автобусни превози" Димитър Авджиев.

„С това проектът приключва, остава на 5-ти март отварянето на документацията за последната процедура за доставката на новите автобуси“, обяви ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

"Доволен съм, че стъпваме и в Стара Загора. В продължение на няколко години ще ви убедим, че нашите автомобили са тези, от които много се нуждаете, за да подобрите и превърнете в модерна и съвременна инфраструктурата в един от най-хубавите градове в България“, обеща инж. Труска.

Специализираният автомобил е снабден с изолирана работна платформа с хидравлична система за повдигане и завъртане и механична блокираща система. Двигателят е дизелов, стандарт Евро 6. Автомобилът може да работи при ниски температури до -30°С. Разполага с работен плот, с шкафове за инструменти и резервни части. Автомобилът има възможност за пълен контрол на работната платформа както от самата нея, така и от кабината на шофьора. Платформата е с вдигащ се преграден парапет, с височина 1 м. Стълбата за достъп до платформата е изолирана.