За първи път в Казанлък - шествие в памет на Левски

Животът

19-02-2015, 08:43

Снимка:

focus-news.net

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

68 деца от страната и чужбина твориха в памет на Апостола

С паметен ритуал почитаме годишнината от гибелта на Апостола

За първи път в програмата за отбелязване паметта на Апостола на Свободата Васил Левски в Казанлък се включва почетно шествие, което ще започне днес от 10.30 часа от паметната плоча на Дякона до бюст-паметника на Васил Левски в едноименния жилищен квартал.

Под наслова „142 години безсмъртие“ ще бъде почетена паметта на Апостола.

Вчера от 14.00 часа в Художествена галерия-Казанлък беше награждаването на отличените автори в конкурса под наслов ”Високото бесило”, по инициатива на Общобългарски комитет „Васил Левски“ – Казанлък. Същия ден от 18.00 часа в НЧ „Искра 1860“ имаше поетично-музикална вечер, посветена на 142 години от смъртта на Дякона.

От 10.00 часа в храм „Св. Троица“ ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, след което ще бъде положена тържествена клетва от членовете на учредения клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. В 10.30 часа пред барелефа на Левски, поставен на сградата, където някога се е намирал ханът на баба Гана, ще бъде изнесена поетична композиция „Слово за Апостола“ от ученици на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ще бъдат поднесени цветя на почит и преклонение.

В 11.00 часа започва почетно шествие от барелефа на Васил Левски по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до бюст-паметника на Левски в едноименния квартал (западно разширение). Тук от 11.30 часа театрална формация към ОДК „Св. Иван Рилски“ ще представи поетична композиция, ще бъде изнесено слово за Дякона на българската Свобода и също ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника.

От 17.00 часа в НЧ „Възродена Искра 2000“ ще бъда почетена паметта на Апостола с поетична композиция и изложба под мотото „142 години безсмъртие“.