Павел Маринов с почетен знак на БЧК

Той е признание и благодарност за заслугите му за изграждане на Национален център за водно спасяване в Созопол

Председателят на БЧК  Христо Григоров връчи на Павел Маринов, ексобластен управител на област Бургас , почетен знак на БЧК.

Той е в знак на признание и като благодарност за заслугите му за подпомагане процеса на изграждане на Национален център за водно спасяване в Созопол.  Почетният знак бе връчен на  проведеното  общо отчетно събрание на Областния съвет на Българския червен кръст - Бургас днес.  

Павел Маринов благодари сърдечно за оказаното му внимание и подчерта благородната мисия на БЧК в работата на организацията за подпомагане на държавата в нейните хуманитарни дейности по опазване и укрепване здравето на населението при предоставяне на  хуманитарни помощи при природни бедствия и наводнения, при бедствия от технологичен характер, аварии, катастрофи и кризи.

В своето слово пред присъстващите Павел Маринов подчерта, че възприема това високо отличие не само като знак на внимание към него самия, но и като израз на признание за добрата работа на ръководения от него екип по време на мандата му. Той сподели, че е бил приятно изненадан от отличната дейност на Областния съвет на БЧК - Бургас с органите на местна власт и на областната администрация, както  самостоятелно така и при всички съвместни инициативи на организацията с органите на гражданска защита и при подготовката на  формирования за първа помощ. В трудни моменти , каза Павел Маринов, дори когато държавата понякога е отсъствала БЧК неизменно е била на своя пост, както по време на бедствията, така и по време на бежанския поток от имигранти и при различни други критични ситуации.