Мила Георгиева ще свири в зала „България"

Талантливата цигуларка е гост на Европейския музикален фестивал

Популярната българска цигуларка Мила Георгиева ще бъде гост на тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. Концертът й е на 7 април в зала „България”, пише „24 часа”.

Пред меломаните Мила Георгиева ще изпълни цигулковия концерт на Йоханес Брамс. Във втората част ще бъде представена Симфония №4 на Лудвиг ван Бетовен. На сцената ще бъде също й Оркестърът на Класик ФМ, под диригентството на Лучано ди Мартино. За 13-и пореден сезон Мила Георгиева е първи концертмаистор на Симфоничния оркестър на радио „Щутгарт"
Последната й изява на софийската сцена беше през април 2013 г. Първите си сценични изяви цигуларката прави още като съвсем малка и става известна като дете-чудо. Започва да свири на цигулка едва на 4 години, а на 8-9-годишна възраст започва изключително успешната й кариера. Учила е при Минчо Минчев, Дороти Дилей, Ифра Нийман, през 2002 г. става най-младият концертмаистор в историята на Симфоничния оркестър на радио „Щутгарт". Оттам тя получава и своята „Страдивариус", създадена през 1703 г. Наред с турнетата по цял свят, Мила непрекъснато лети между Щутгарт и Лондон, където живее със семейството си. Съпругът й е българин и имат две деца - Джордж и Анна.

Европейският музикален фестивал, в който е включен концертът на Мила Георгиева, е част от Календара на културните събития на Столичната община и Министерството на културата. Събитието се провежда под патронажа на вицепремиера Румяна Бъчварова и кмета на София Йорданка Фандъкова. Фестивалът ще представи над 16 различни прояви с разнообразна музика - от класика до танго.