В Симитли почетоха Апостола по нетрадиционен начин

Край бюст паметника се събраха общественици, младежи, деца от детските градини и училищата

Жители и гости на града, признателни потомци на великите българи се събраха пред бюст - паметника на Левски в мемориалния парк в центъра на град Симитли, за да почетат паметта му. Шествието, водено от председателя на общински съвет Владимир Христов, парламентаристи и управленци от екипа Апостолов, тръгна от сградата на общинска администрация, прекоси площада и спря пред бюст паметника на Васил Левски в мемориалния парк.
Край бюст паметника на Апостола се събраха общественици, младежи, деца от детските градини и училищата. Официалната церемония започна с рецитал на творби за Апостола.
Венци и цветя на признателност положиха пред паметника на Левски от ръководството на община Симитли, край тях десетки цветя положиха ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и дечица от ОДЗ - „Радост”, пише simitli.info.
142 години от обесването на Левски по нетрадиционен начин отбелязаха и гимназистите в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Симитли. Студентът, историк Кристиян Ковачев бе организатор на дискусия за Апостола с ученици от гимназиалния курс. Кристиян представи и кратък запис, част от дипломната му работа, с малко познати исторически факти за живота и делото на Левски в Пирински регион. По исторически източници се смята, че Васил Левски е пребивавал в Тросковския манастир.