"Пътуващи книги" са вече с над 200 заглавия

Към библиотеката проявяват все по-силен интерес

С над 200 заглавия разполага вече библиотеката "Пътуващи книги", която създадоха в началото на септември миналата година група ентусаиасти с отношение към книгите. Редовните читатели са около 20, но се увеличават с всеки изминал ден, разказа за Starazagorautre Борислав Атанасов, който е прийтил библиотеката в антикварния си магазин.
По думите му, хората са съвестни и се отнасят към инициативата с изключително уважение. Идеята да се оставят книги, които наистина препоръчваме, а не някои от които искаме да се освободим, очевидно се реализира успешно, стана ясно от посещението на репортера ни на място. Сред тези над 200 книги намираме класически произведения, култови криминалета, обичани фентъзи заглавия, така също и съвременни автори.
За да вземете книга обаче, е необходимо и да сте оставили такава.
Борислав Атанасов разказва, че в началото се е сблъскал с няколко опита да се донесат нечетивни заглавия, а да се вземат популярни, но бързо се е справил с тях.
Има интерес към библиотеката "Пътуващи книги", всичко се чете, идват всякакви хора. За по-търсените заглавия се води списък с изчакване, информация, за който се намира във фейсбук страницата Пътуващите книги на "Какво четеш..." - Стара Загора.
Отскоро инициаторите на библиотеката са се захванали и с нелесната задача да канят съвременни автори да представят произведенията си в Стара Загора. Последно в града на липите гостува Стоян Николов - Торлака, който запозна приятелите на книгата със своя "Северозападен романь".