Закопчаха зъболекарката, лекувала фиктивно 136 деца

Мисия Пловдив

21-02-2015, 16:45

Снимка:

pixabay.com

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зъболекарка източи 17 бона от Здравната каса с фиктивни прегледи

Тя е имала и трима ятаци

Пловдивска зъболекарка беше арестувана от ченгета на икономическа полиция за източване на Здравната каса. 50-годишната д-р Кунка Начева е била закопчана в четвъртък след съвместна акция на ченгета и прокурори. Пловдивчанката, която има кабинети в Песнопой и Горна махала, е заподозряна, че от декември 2013 до октомври 2014 година чрез подправени документи е прибрала над 16 800 лева, преведена по банковата сметка от РЗОК - Пловдив, пише marica.bg. Плащанията са станали, след като стоматоложката пуснала фактури и спецификации за отчитане на фиктивни прегледи, сред които и на 136 деца до 3 години. Средно за месец тя е прибирала между 4700 лв. и 6400 лв. 
Зъболекарката е имала и трима ятаци, които са доставяли здравноосигурителни книжки на хлапета. Помагачите А.Т. (56), Б.М. (34) и Г.К. (26) също са задържани.  
За част от жителите на Песнопой арестът на д-р Кунка Начева е изненада. Тя работи в селото повече от 20 години  и местните жители, които са  лекували зъбите си при нея, твърдят, че са доволни от работата . Кабинетът  е в бившата здравна служба на Песнопой. Идвала в селото два-три пъти в седмицата. В деня на задържането д-р Начева не се появила в Песнопой.