Новият Левски тръгна с 3:0 над Хасково

Домовчийски блести с два гола в дебюта на Стойчо Стоев

Левски докосва ½-финалите за Купата на България след убедителен успех с 3:0 над Хасково.
„Сините” не оставиха никакъв шанс на гостите в дебюта на Стойчо Стоев начело на тима. С два гола за домакините се отчете Валери Домовчийски, който затвърди впечатленията, че се намира в отлична форма.

 

Нападателят се разписа преди почивката, а в самия край на двубоя Тихомир Трифонов от гостите си заби нелеп автогол.

 

Наставникът на „сините” заложи на двама дебютанти в стартовия състав. Под рамката застана Боян Йоргачевич за сметка на Пламен Илиев.

 

В защита Емил Нину си партнираше с Борислав Стойчев, а като бегове се изявяваха Роман Прохазка и Веселин Минев.

 

В средата Владимир Гаджев действаше с Мигел Бедоя, а по крилата столичани разчитаха на Божидар Краев и Луис Педро.

 

Атаката на домакините бе водена от Валери Домовчийски, който бе подпомаган от втора позиция от Антонио Аниете.

 

Двубоя започна с очакван натиск на „сините”, които през цялата първа част контролираха събитията на терена.

 

В 9-ата минута се откри и първата по-сериозна възможност за домакините. Владимир Гаджев центрира от корнер, Аниете продължи на втора греда, където бе Краев, но последвалият му удар мина над целта.

 

Четири минути по-късно и Луис Педро застраши вратата на Акалски, но далечният му удар бе боксиран от бившия вратар на столичани.

 

Така се стигна до 20-ата минута, в която домакините спечелиха право да изпълнят дузпа, след като удар на Аниете срещна ръката на Димитър Андонов. Зад топката застана Домовчийски, който не остави никакъв шанс на опитния вратар на гостите и реализира първият гол за Левски за 2015 г.

 

Само няколко минути по-късно нападателят на 26-кратните шампиони бе близо до удвояване на резултата. Бившият играч на Херта се озова на стрелкова позиция след отличен пас на Гаджев, но от няколко метра стреля в аут.

 

В 33-ата минута Левски все пак стигна до втори гол. След продължително разбъркване в наказателното поле на „червените”, топката стигна до Домовчийски, който необезспокояван се разписа за 2:0.

 

От своя страна Хасково успя да застраши веднъж вратата на Йоргачевич. Това се случи в 43-ата минута, когато Владислав Узунов стреля технично, но топката мина на сантиметри от целта.

 

 

След почивката „сините” показаха и лошата си страна, изпадайки в дълга летаргия между 46-ата и 70-ата минути.

 

В тях, възпитаниците на Стойчо Стоев намалиха драстично темпото, а с това и бяха сведени до минимум опасните положения пред Акалски.

 

В 60-ата минута на терена се появи Стефан Велев, който замени Луис Педро.

 

Десетина минути по-късно дебют със „синята” фланелка напради и Лукаш Гикиевич, който замени голмайстора Домовчийски.

 

Секунди по-късно столичани създадоха и първата си по-смислена атака през второто полувреме. Тя завърши с удар от границата на наказателното поле на Велев, но Акалски успя да плонжира и да улови.

 

В 80-ата минута първи минути с екипа на Левски записа и Али Ливан, който зае мястото на Аниете. В самия край на мача Акалски излезе неразчетено, Бедоя успя да го финтира, а след това центрира в наказателното поле на гостите, където Тихомир Трифонов си заби нелеп автогол.