Таван на класна стая падна на главите на ученици

Животът

23-02-2015, 16:51

Снимка:

Радио Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Евроскола" праща отбори от 6 училища в Страсбург

ПМГ "Гео Милев" търси начин да пребазира някои класове, сградата се нуждае от спешен ремонт

Парче с размери метър на метър от тавана на учебна стая падна върху две осмокласнички по време на час в ПМГ "Гео Милев" в Стара Загора. Това са съобщили те пред Радио Стара Загора. Двете момичета са уплашени, но се чувстват добре", коментира пред радиото Николина Куличева, директор на природоматематическата гимназия.

По думите й всяка година пада мазилка от тавана на стаите в училището, което се нуждае от спешен ремонт. А ремонт на покрива вече е започнал, каза още тя, но по думите й, не той е причината за инцидента. Всички стаи на четвъртия етаж са с протекъл таван и майсторите вече са ги проверили, за да отстранят потенциално опасни участъци от таванската мазилка.

Ресорният заместник-кмет Иванка Сотирова вече е уведомена за създалата се ситуация. Според нея е възможно ремонтните дейности, които се извършват в момента на покрива на училището, да са причината за открътването на мазилката.

Сотирова каза още, че е препоръчала на директора на гимназията да намери начин да пребазира учениците в други кабинети. Ако е необходимо да се премине и към две смени, каза още тя.

Цялостният ремонт на сградата и саниране ще струва не по-малко от 2 млн. лв. Общината не може да си позволи този разход и ще търси начини за европейско финансиране, каза още Иванка Сотирова и допълни, че има готовност с проект за ремонт на училището.