Глобиха две фирми за замърсяване на улиците в София

Инспекторите погнаха транспортните средства

Две строителни фирми бяха глобени, заради замърсяване на уличните платна. На 24 февруари инспектори от сектор "Контрол на замърсяване от строителство" съставиха акт за административно нарушение в район "Студентски" на ул. "Проф. Д-р Иван Странски", съобщиха от Столична община.

Актът е за допуснато нарушение от техническия ръководител на строителен обект - супермаркет. Транспортните средства са излезли от строителната площадка на пътното платно без почистена ходова част, въпреки че на обекта има изградена автомивка за тази цел. 

Санкцията за физическо лице е в размер от 150 до 500 лв., а за юридическо от 700 до 2000 лв. и ще бъде наложена според наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управлението на отпадъците на територията на Столична община (чл.31, т.27). Акт получи водачът на товарен автомобил, собственост на фирма "ДЛВ", който се е движел без уплътнена карусерия и е разнасял кал и земна маса по платното на бул. "Цариградско шосе" в район "Младост". 

За същото нарушение получи акт и техническият ръководител на фирма "ЛИТ СТРОЙ" ЕООД в район "Изгрев". Той е допуснал камиони, излезли от неговия обект, да замърсяват платното на ул. "Райко Алексиев". Същият строител получи и втори акт заради това, че е допуснал разрушаване на тротоарната настилка пред строителната площадка на улицата. Административното нарушение е на основание чл.15, т.2 от Наредба №1.