Едно от момичетата, пострадали от тавана в ПМГ, е в болница

Мисия

25-02-2015, 10:56

Снимка:

pmgsz.org

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таван на класна стая падна на главите на ученици

На извънредна сесия Общинският съвет ще търси пари за ремонт

Едно от децата, пострадали от падналата преди два дни мазилка от тавана на Природо-математическата гимназия в Стара Загора е вдигнало високо кръвно и се е наложило да бъде прието в болница, но състоянието му не е тревожно, съобщи по Радио стара Загора тази сутрин Виктория Колева, майка на другото засегнато от инцидента момиче.

Вчера родителското настоятелство на гимназията е обсъдило случая, той не е прецедент, и преди е падала мазилка, защото ограниченият бюджет на училището е позволявал само козметичен ремонт на сградата, заяви Ваня Енева, председател на училищното настоятелство на ПМГ Стара Загора.

На извънредна общинска сесия утре ще бъде предложена корекция на бюджета в частта му за ремонт на пътната инфраструктура. Има изготвено проектиране на сградата на ПМГ като част от проекта „Създаване на проектна готовност за кандидатстване на община Стара Загора по ОПРР".

През следващата седмица общината ще обяви обществена поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности, се казва в прессъобщение на община Стара Загора.