И Ямбол вече има своите първи договори за саниране

18 пък са до момента регистрираните Сдружения на етажна собственост

Кметът на община Ямбол Георги Славов подписа първите 4 договора с председателите на Сдружения на собствениците за саниране на жилищни панелни блокове в изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. По силата на подписаните днес споразумения, сдруженият делегират права на администрацията тя да продължи процедурата по саниране от тяхно име, съобщиха от пресцентъра на община Ямбол.
Четирите Сдружения, които днес подписаха договори с Община Ямбол са:
1.Сдружение на собствениците „Уютен дом – Ямбол – „Граф Игнатиев” 94”;
2.Сдружение на собствениците „Град Ямбол, община Ямбол, ул. „Граф Игнатиев” 44”;
3.Сдружение на собствениците „Хале 2 – Ямбол 2015”;
4.Сдружение на собствениците „Ямбол – Хале” блок 5”.
След подписване на договорите ще бъде изпратено заявление за сключване на договор за предоставяне на целево финансиране от Българска банка за развитие. След тази стъпка предстои изпращане на писмо до Областната администрация, където след проверка на документацията трябва да бъде дадено становище. Процедурата предвижда на следващия етап подписване на тристранни договори между Общината, Областната администрация и Българската банка за развитие.
В Ямбол в момента има регистрирани общо 18 Сдружения на етажната собственост за кандидатстване по програмата за безплатно саниране.