Какво, къде. кога в Стара Загора днес

Стара Загора Лайф

26-02-2015, 08:20

Снимка:

Регионален исторически музей Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

120 години се навършват от залесяването на Аязмото

Историята на Аязмото - снимки

Кукленият театър очарова с "Фолклорна магия"

Вижте културните събития

-11.00 ч. Алея „Стара Стара Загора" (Парк „Пети октомври") - откриване на фотодокументална изложба „120 години от залесяването на Парк „Митрополит Методий Кусев" (Аязмото)"

-14.00 ч. , Център за наука, култура и изкуство ул. „Захарий Княжески" № 71 ет.3. Награждаване в конкурса за мартеничка и пролетна картичка „БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА"

От 17.30 ч. зала № 33 на Регионален исторически музей - Стара Загора, "Срещи в четвъртък" – този месец част от програмата на Регионалния исторически музей в Стара Загора е с инициативи по случай 142-годишнината от гибелта на Васил Левски.
Програмата на "Срещите" включва представяне на книгата „ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПО СПОМЕНИ НА ВАСИЛ КАРАИВАНОВ-ПЪРВИ БРАТОВЧЕД НА АПОСТОЛА". Гост лектори ще бъдат Стефан Караиванов, внук на Петър Караиванов и Дора Чаушева, директор на Национален музей "Васил Левски" в гр. Карлово.
Васил Караиванов е първи братовчед на Васил Левски. Касиер, а по-късно и председател на революционния комитет в гр. Карлово, пръв съратник на Апостола в родния му град и първи кмет на гр. Карлово след Освобождението. Д-р Петър Караиванов е лекар, ортопед, доцент в Медицинска академия - София. През целия си живот до 1988 г. той записва спомените на баща си Васил Караиванов, пази безценни автентични разкази, спомени и снимки на роднини и близки хора за Васил Левски и неговия род
- едно честно и съвестно свидетелство за онова драматично време.
Интересни и непознати факти за първия биограф на апостола Георги Яковлев Киров и първия уредник на музея на Апостола – Никола Славчев очакваме от Дора Чаушева, директор на Национален музей „Васил Левски"- Карлово.
Вход свободен.

От 18.00 ч. в залата на Младежки дом - Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 176, Библиотека "Родина" и Младежки дом – Стара Загора
Ви канят на представяне на книгата и аудиодиска на Александър Миланов "Детство без сълзи"
Книгата „Детство без сълзи" разказва историята на изоставения Ангел, който след смъртта на майка си попада в дом за изоставени бебета.
Историите в книгата са истински. Зад тях стоят реални, вече пораснали хора, за които разговорът за изоставянето и раздялата са трудни. Но точно тези разговори могат да променят отношението на обществото.
„Детство без сълзи" е книга, която прави опит да промени отношението към изоставените деца и да даде малка надежда, че само обичта и посвещаването могат да поправят детството.
Изданието на книгата е придружено със CD, в което разказите са озвучени от музикантите Орлин Павлов и Белослава, от актьора Калин Врачански и радиоводещия Драгомир Симеонов.
Александър Миланов е PR експерт в Българската стопанска камара. От години е ангажиран със защитата на правата на децата. Номиниран е четири пъти за приза „Човек на годината" на БХК. В кариерата си на журналист получава множество отличия за свои социални репортажи.

-18:30 часа, в залата на Народна астрономическа обсерватория Стара загора - филм "ФАНТАСТИЧНА СВЕТЛИНА" и виртуален планетариум: ЗВЕЗДИТЕ И ПЛАНЕТИТЕ ЗА СЕЗОНА

-19.00 ч., Куклен театър, „Фолклорна магия" – спектакъл на Държавен куклен театър – Стара Загора

-19.30 ч. Оперен театър Стара Загора, гостува театър „Българска армия" със спектакъла „Железният светилник" по Димитър Талев