Веско Ешкенази става посланик на НДК

Цигуларят ще бъде ръководител на “Международни музикални проекти”

“Веско Eшкенази ще бъде посланик на НДК по света в сферата на класическата музика”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош, който не скри удовлетворението си от факта, че Ешкенази е приел предложението му да дойде в НДК като ръководител “Международни музикални проекти”.

Той беше категоричен, че НДК трябва да се превърне в пространство за качествени и конкурентни продукти, а Веско Ешкенази е човекът, който може по най-добрия начин на популяризира тази кауза, съобщиха от пресцентъра на НДК.

“Бих искал да благодаря на г-н Боршош за отправената покана, която приех с изключителна радост. Няма да крия, че съм изключително развълнуван - НДК заема специално място в моя живот, тъй като именно тук излязох за първи път на голяма сцена, когато бях едва 17-годишен”, заяви Ешкенази. Той заяви, че ще направи всичко по силите си, за да може НДК да реализира заявените високи цели, а големите музикални имена да открият в Двореца и София техен нов дом, където да се връщат отново и отново, за да радват постоянно българските слушатели.