Разхлабен маркуч взривил газовата бутилка в кв. „Гео Милев“

Заради взрива 77-годишен мъж и 74-годишна жена се озоваха в "Пирогов" с 25 и 45% изгаряния

Хлабав маркуч е причината газовата бутилка, която избухна в четвъртък в апартамент в столичния квартал „Гео Милев”, да събори половината жилище и да прати стопаните му в болница. Това казаха от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН), след като направили оглед на мястото на зловещия взрив, предаде Новинар.

„Разхлабена връзка на гъвкавия маркуч към газовия уред е довела до изтичане на газ. В същото време котлонът е работел и когато газта в помещението е достигнала нивото на котлона, се е възпламенило цялото освободено количество пропан-бутан в жилището“, обясниха инспекторите от ДАМТН.

По думите им самата бутилка е била изправна. Тя е била 10-килограмова, а след взрива в нея са останали около 5 кг пропан-бутан.

Заради взрива на неправилно използваната бутилка в четвъртък 77-годишен мъж и 74-годишна жена се озоваха в "Пирогов" с 25 и 45% изгаряния. Те държали потенциалната бомба на остъклена тераса, а след взривяването й ударната вълна изпочупила цялата дограма на терасата.