Берое сгази Локо Пд и излезе на 3-а позиция в А група

Старозагорци доминираха тотално и пропуснаха да вземат по-убедителна победа

Берое победи с 3:0 Локомотив Пд в третия мач от 20-ия кръг на А група. Старгозагорци доминираха през целия мач и можеха да запишат още по-убедителна победа. С успеха тимът на Петър Хубчев излезе на 3-а позиция в класирането. Той събра 34 точки, с 2 повече от Локо Сф и Литекс, които обаче още не са изиграли мачовете си от кръга.

 

Берое започна много активно двубоя и можеше да открие резултата още в първата минута. Георги Костадинов отправи опасен удар от далеч, но Господинов внимаваше и изби. В 5-ата пък Зехиров отправи изненадващ удар от фаул, но стражът на гостите отби топката. След това тя поапдна в Мапуку, но беше отсъдена засада.

 

В 8-ата минута обаче Иво Иванов откри резултата с глава. Той беше изпуснат от защитата на Локо Пд след корнер и насочи топката в долния ляв ъгъл, където бранител на гостите не успя да я избие.

 

Последва опасен удар на Мапуку от воле в 13-ата, но в страни от вратата. Последва и пропуск на Елиаш, който то чиста позиция също стреля в аут. Първата опасна ситуация за гостите се откри пред Спас Делев в 16-ата мин. Той намери топката от движение в наказателното поле, но Макенджиев успя да избие.

 

Така се стигна до 25-ата мин, когато Керкар удвои преднината на Берое. След подаване на Аяс французинът преодоля технично бранител на гостите и вратаря Господинов, и реализира на празна врата.

 

Само 2 минути по-късно Локо Пд можеше да се върне в мача. Сандански отправи хубав удар и топката се отби от лявата греда. При добавката Делев стреля в аут с глава. Поредната възможност за Берое се откри в 34-ата минута. След разбъркване в наказателното поле Георги Костадинов отправи удар с глава под гредата. Господинов с мъка обаче изби топката.

 

Освен пасивът от два гола, Локомотив имаше и много проблеми с контузии. Заради травми се наложи Петър Пашев да направи цели 3 принудителни смени. Богомил Дяков бе заменен от Александър Якимов, Георги Вълчев влезе на мястото на Дишлиев, а в началото на втората част се наложи и Бурабиа да смени Ванчо Траянов.

 

В началото на втората част на два пъти Мапуку можеше да направи резултата класически. И в двете ситуации конгоанецът беше изведе сам срещу вратаря. В първия той би в страни от дясната греда, а във втория неправилно беше маркирана засада.

 

В 72-ата отново Мапуку излезе сам срещу вратаря, но отново не успя да вкара, като би слабо и Господинов улови. Три минути по-късно Кекар отправи страхотна тупалка от 20 метра, но топката се отби от горната греда.

 

Логичното се случи в 77-ата минута, когато Аяс направи резултата класически. Той беше изведен с дълго подаване от Елиаш и технично прехвърли Господинов за 3:0.

 

Малко преди края на мача втори жълт картон и съответно червен получи Георги Вълчев.