Пловдив с два нови вуза в навечерието на 3 март

Градът ще има вече Европейско висше училище по икономика и мениджмънт

Европейският колеж по икономика и управление и Колежът по икономика и администрация в Пловдив ще бъдат преобразувани в специализирани висши училища, съобщава standartnews.com. Решението е взето на заседание на правителството, след като Националната агенция за оценяване и акредитация даде положителна оценка за двете учебни заведения.

Европейският колеж по икономика и управление става специализирано частно Европейско висше училище по икономика и мениджмънт. Предвижда се в структурата му да бъдат включени три звена – Център по бизнес икономика, Център по иновативен мениджмънт и Колеж по икономика и управление. Ще провежда обучение и в двете си бази - в Пловдив и София. В първите две звена студентите ще могат да придобиват бакалавърска и магистърска степен, а в третото- професионален бакалавър.

Колежът по икономика и администрация пък се превръща в специализирано Висше училище по сигурност и икономика. Ще подготвя специалисти „Администрация и управление", „Икономика" и „Национална сигурност".