Заловиха автобус с Версаче и Армани на Дунав мост

Виновният водач получава две години затвор условно

Русенски митничари, съвместно със служители на ТЗ "Борба с организираната престъпност", заловиха автобус, превозващ голямо количество обувки, парфюми и козметични продукти на известни търговски марки от Турция за Румъния. Стоката е била укрита в специално пригоден тайник в отсек, предназначен за горивен резервоар. Резервоарът е бил премахнат и на негово място е обособено помещение, покрито със стени от технически шперплат, съобщиха от Агенция митници. 

Автобусът е спрян за проверка на излизане от страната през почивните дни. При щателния оглед в митническото хале, инспекторите открили тайника, откъдето извадили 426 чифта маратонки и кецове „Nike" и "Converse", 583 броя парфюми и над 400 различни по вид козметични продукта от марките Georgio Armani, Cristian Dior, Chanel, Versace, Bonjur и други.

За случая веднага са уведомени дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Назначена е експертиза, която оценила задържаните количества на 44 000 лева.

Единият от шофьорите на автобуса - З.К. признал, че стоката е негова и я пренася от Турция за Румъния, но не е декларирана. Образувано е дознание за контрабанда, което е проведено в условията на незабавно производство. Виновният водач З.К. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновен. Наказанието му е две години затвор условно с 4-годишен изпитателен срок. Стоката е конфискувана.