Старозагорци тръгват за Пловдив, за да подкрепят семейството на Паоло

Във Фейсбук се организира безплатен транспорт до Пловдив

Утре от 09:00 ч. в Пловдивския Апелативен съд ще се гледа делото за смъртта на 4-годишния Паоло от Стара Загора. То е образувано по жалба на подсъдимия и по жалба на частните обвинители, предаде Дарик.

С присъда на Старозагорския окръжен съд Сапунджиев беше признат за виновен, че на 2 юни миналата година в Стара Загора при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Паоло Иванов, 4 г., и за невинен, че е извършил деянието на пешеходна пътека. На Сапунджиев беше наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Във Фейсбук се организира безплатен транспорт до Пловдив. До момента над 130 души са заявили, че ще пътуват до там.

"Жестокото убийство, разтресе цяла България. Смъртта на това невинно ангелче ни остави дълбока болка в сърцата, тя ни обедини, накара ни най - после да станем и да кажем не на това, което става всеки ден по пътищата на България! Всички ние от тогава не сме спирали да се гневим за несправедливата и жестока смърт на Паоло! Не спряхме и няма да спираме да подкрепяме семейство Иванови.”, пишат организаторите.