Делото за смъртта на Паоло влиза в Апелативния съд в Пловдив

Съдията от Стара Загора го изпраща днес на втора инстанция

Делото за смъртта на 4-годишния Паоло, който беше прегазен в пешеходната зона на Стара Загора, ще бъде изпратено днес в Апелативния съд в Пловдив. След определянето на докладчик по него, ще бъде определена и дата за делото на втора инстанция срещу шофьора Георги Сапунджиев.

Това обяви пред БНР съдия Ива Стефанова от старозагорския Окръжен съд. След определянето на докладчик по него, ще бъде определена и дата за делото на втора инстанция.

Съдия Стефанова е довършила написването на мотивите по делото седмица закъснение след определения срок, който е пожелателен, а не императивен, защото е искала те да бъдат добре представени на втора инстанция и заради множеството други дела, които е гледала в този период. Днес тя ще ги предостави на подсъдимия и на частните обвинители и ще изпрати делото от досъдебното и съдебното производство в Пловдивския апелативен съд.

По повод обществената дискусия затова, че Георги Сапунджиев продължавал да кара колата си и дори я сменил с нова, съдия Стефанова посочи, че в произнесената от нея присъда, убиецът на Паоло е лишен за пет години от шофьорски права, но забраната ще влезе в сила, едва когато присъдата бъде потвърдена на всички инстанции. Дотогава книжката му може да бъде отнета единствено, ако той допусне други нарушения на закона.

Делото срещу Сапунджиев се гледа по съкратена процедура и затова той получи петгодишна присъда, която се съкращава с една трета.