„Смърфовете” шокираха Локо Сф в Надежда и са на полуфинал за Купата

Попадения на Ласиман и Делев осигуриха успеха с 2:1 за Локо Пд в реванша

Локомотив Пд успя да изхвърли Локомотив Сф от турнира за Купата на България след изненадващ успех с 2:1 в реванша в Надежда. Въпреки липсата на контузените Камбуров и Траянов, и наказания Дишлиев, „смърфовете” изиграха страхотен мач и заслужено продължават напред на полуфиналите в надпреварата с общ резултат 4:2.

 

Началото на срещата не предвещаваше подобно развитие. Локомотив Сф беше по-активният и още в първата минута организира опасна атака след подаване на Гъргоров, но защитата на гостите с общи усилия се справи.

 

„Смърфовете” отговориха с отлично центриране към Спас Делев в наказателното поле, който обаче не успя да го засече на чиста позиция в малкото наказателно поле.В 18-ата Преслав Йорданов се отскубна сам срещу Господинов след извеждащ пас на Гъргоров, но стреля в страни от лявата греда.

 

Противно на логиката обаче Локомотив Пд откри резултата. Това се случи в 32-ата минута. Тогава Ласиман беше оставен сам в наказателното поле и след удар на Дани Кики топката попада в него. За нападателя не беше проблем да вкара от близка дистанция. Домакините имаха претенции за засада на Йоан, но на повторението се видя, че той е на една линия с двама защитници на „железничарите”.

 

Две минути преди края на първата част обаче Локомотив Сф успя да изравни. След корнер Траян Траянов беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава простреля Господинов. В Самия край на полувремето Спас Делев се отскубна по лявото крило и излезе сам срещу Господинов. Нaпадателят опита да го прехвърли, но стреля висoко над вратата.

 

Втората част започна кошмарно за Локо Сф. Първо в 53-ата мин Дани Кики можеше да отбележи, след като се освободи от защитата, но не успя да нанесе удар към вратата на 3-4 метра пред голлинията.

 

Само минута по-късно обаче Делев беше точен за 2:1. Той изпълни отлично пряк свободен удар, като Митрев изобщо не видя накъде отива топката и тя спря в горния десен ъгъл. Две минути по-късно отново Делев можеше да реши всичко в общия сблъсък. Той се измъкна на чиста позиция срещу Господинов, но вратарят спаси удара му по земя.

 

До края на мача не се случи нищо интересно освен удара на Дани Кики в гредата в 69-ата минута, който можеше да направи успеха на Локо Пд още по-убедителен.

 

Съставите на двата отбора:

 

Локомотив Сф:

 

Божидар Митрев, Елтон дос Рейс, Александър Бранеков, Траян Траянов, Румен Трифонов, Ерветон, Орлин Старокин, Даниел Генов, Емил Гъргоров, Владислав Романов, Преслав Йорданов

 

Локомотив Пд:

 

Йордан Господинов, Здравко Илиев, Мартин Сечков, Янко Сандански, Венелин Филипов, Александър Якимов, Бирсент Карагерен, Дани Кики, Йоан Ласиман, Мехди Бурабия, Спас Делев