Созопол се стяга за Европейското по футбол за юноши

Спорт

04-03-2015, 17:17

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Арена Созопол" с тревно покритие като на "Емирейтс"

Арена Созопол ще е с 3 000 места и ще бъде един от обектите за домакинските мачове

Арена Созопол, с 3 000 места, ще е един от обектите, които ще домакинстват мачове от Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години.

12-то издание, организирано от УЕФА, ще започне през месец май 2015 г.
Община Созопол търси изпълнители за благоустрояване терена на стадиона, както и на служебната зона и паркинг Юг. Обществените поръчки за дейностите са на обща стойност от близо 1,4 млн. лв. 
За терена на стадиона е предвидена сумата от 392 000 лв. Предвижда се благоустрояване на подходите към стадиона за зрители по улица "Републиканска", както и настилките около основното игрище и тротоара по улица "Одеса". По ул. „Републиканска” един след друг от север на юг са последователно подходите за фен клуба, автомобилният подход за подземния паркинг север, пешеходният вход за основните трибуни, автомобилният достъп до главното игрище, пешеходният вход към източните трибуни, входовете за търговските помещения под трибуните, билетните каси и южният пешеходен подход за двете трибуни.
Пешеходните алеи в градския стадион са в посока изток – запад и свързват двете трибуни. Те са от юг и от север на основното игрище, като северната алея разделя игрището и паркинг север и тренировъчното игрище, а южната е между игрището и паркинг юг. Предвидени са аварийни тротоари покрай подхода към фен клуба. Предвидено е ограждане на главното игрище с ограда с височина 4 м. Ще бъде осигурена достъпна среда за инвалиди. Проектирани са широки алеи около стадиона, както и тоалетна за лица с увреждания в близост до игрището. 
За благоустрояването на служебната зона и паркинг Юг на спортния комплекс в Созопол са отделени 1 100 000 лв. В югозападната част на парцела е предвидена връзка между служебната зона и паркинг юг. Проектирана е усилена настилка от павета в зоната между служебния вход и главните трибуни. Предвидено е алейно осветление с височина 4 м.
За паркинг Юг е проектирано улично осветление с височина 6 м. В служебната зона е предвидено паркиране за общо 24 автомобила и два автобуса, като част от тях са в непосредствена близост до ул. "Одеса", а останалите са успоредно на главните трибуни. Паркинг Юг е отделен от игралното поле посредством плътна стена с височина два метра. Предвидена е възможност за поставяне на няколко реда сглобяеми седалки от южната къса страна на игралното поле, при необходимост. При нормално функциониране на паркинга в него са проектирани 101 паркоместа за автомобили, 11 паркоместа за инвалиди и трудноподвижни зрители и 3 паркоместа за автобуси. В югозападния край на паркинга, срещу връзката със служебната зона, е проектирано уширение за контейнери за трева.