Търсите верен приятел? Потърсете го в приюта за бездомни животни

29 март е Ден на отворените врати в Общинския приют в Стара Загора

Благотворителен базар и Ден на отворените врати ще се проведат в подкрепа на животните в Общинския приют в Стара Загора, съобщиха от общината. Целта е посетителите да се запознаят с настанените животни и с възможностите за осиновяването им.

Тези, които желаят, може просто да ги поразходят, да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки. Събитието ще се проведе на 29 март от 10.00 до 16.00 часа.

Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.

Осиновявайки куче от приют, всеки може да се сдобие с верен приятел или чудесно куче пазач. Общинският приют за безстопанствени животни се намира в кв. Зора, Опитно поле.

За четвърти път от 26-ти до 28-ми март ще се проведе благотворителен базар "Дай малко, дари чудо", организиран от СНЦ " Заедно за животните - България, съвместно с Обществен дарителски фонд - Стара Загора и Община Стара Загора. С продажбата на красиви, ръчно изработени предмети, доброволците ще събират средства за закупуване на храна за животните, кастрация на бездомни котки и опазване на българската природа.