Родната полиция ни пази по време на мача Локо П-в - Ботев

Мисия Пловдив

06-03-2015, 17:59

Снимка:

PlovdivUtre. архив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Предприети са всички необходими мерки за гарантиране на сигурността, охраната на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението преди, по време и след футболната среща между пловдивските отбори на "Локомотив" и "Ботев", която ще се проведе на 8 март от 13,30 часа на стадион "Локомотив", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Със заповед на кмета на Община Пловдив се забранява продажбата на алкохол в района на спортната зона от 9 до 18 часа в неделя, посочват още от полицията.

Преди началото на мача, от 11 до 12 часа, привържениците на "Ботев" ще преминат организирано от стадион "Христо Ботев" до сектора за гости на стадион "Локомотив". Шествието ще бъде съпроводено от полицейски служители по маршрут: бул. "Източен" - бул. "Менделеев" - бул. "Освобождение" - ул. "Димитър Ризов".

От полицията предупредиха, че в тази връзка е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по направлението за посоченото време, а също при необходимост и след приключване на мача.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 11,30 часа.

Ще бъде извършвана стриктна проверка на влизащите в стадиона, посочват от Областната дирекция на МВР. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества. Няма да бъдат допускани също и лица, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия. Малолетните задължително трябва да са с пълнолетен придружител.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

От полицията припомнят, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ - тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия и Наказателния кодекс, категорични са от полицията. На територията на Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.