Тихо се сипе първият мартенски сняг над Пловдив (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-03-2015, 10:49

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чакаме снегът в Пловдив да завали към 19,00 ч., дотогава ще ни дави дъжд

500 служители на ОП „Чистота” са мобилизирани в чистенето на улиците

Цяла нощ тихо се сипе първият сняг, който Пловдив най-после дочака за тази година. Снеговалежът продължава и в момента и снежната покривка е достигнала около 10-20 см. на места. Цяла нощ служители на „Чистота“ са почиствали затрупаните от сняг улици в Пловдив, твърдят от общинското предприятие. Въпреки това заради сравнително мекото време повечето от вътрешните улици видимо са потънали в киша и кал.

За момента се забелязва, че снегорини са минавали единствено по основните булеварди, но тротоарите са потънали в сняг и не навсякъде е почистено. Същото е и положението с подлезите. На някои места из града не работят и светофарите.

Преди ден шефът на „Чистота” Иван Стоянов обяви, че всичките 500 служители са мобилизирани в почистването на улиците. Въпреки че зимното им дежурство изтече на 1 март, екипите са в пълна  готовност да реагират при евентуално усложняване на обстановката. Засега на места из града има само изпочупени от снега клони, които работници премахват. Очаква се снегът да продължи да вали поне до довечера.