Оставката на вътрешния министър е почтен ход, твърди Румен Петков

Новините

07-03-2015, 16:39

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Петков: Разбирам Първанов, но това е успех за АБВ

В Добрич той алармира за риск от хаос в сектор "Сигурност"

Като почтен ход определи Румен Петков в Добрич оставката на министъра на вътрешните работи. „Оттеглянето на главния секретар и на председателя на ДАНС е напълно естествено в тази отровена среда в службите“, каза той.

Заместник-председателят на АБВ, алармира и за риск от хаос в сектор "Сигурност", пише Дарик. Той добави, че не звучи никак убедително и в службите, и в обществото да се приеме оставката на вътрешния министър и на следващия ден да се случи оттегляне на гл.секретар на МВР и на председателя на ДАНС. 

„Давате ли си сметка как изглеждаме в очите на САЩ в момента? Пристига шефът на ФБР, не на „Плод-зеленчук”, среща се с главния секретар и с председателя на ДАНС и на другия ден ние ги уволняваме. Тоест осигурили сме му да се срещне с господа „Никой”. Не се прави така.”, заяви Петков.

В Парламентарната група на АБВ ще има сериозно обсъждане относно подкрепата на Румяна Бъчварова за шеф на МВР. Петков подчерта, че той лично няма никакво съмнение в нейните качества. По думите му тя е диалогичен човек, който може да чува и да разбира аргументите и който може да мотивира своя позиция.