Берое написа история на „Българска Армия” и победи ЦСКА

Спорт

07-03-2015, 19:45

Снимка:

beroe.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мач ЦСКА - Берое ще има

ЦСКА излиза за задължителна победа срещу Берое

С успеха старозагорци си осигуриха място в първата шестица

Берое победи с 1:0 ЦСКА и за първи път в историята си спечели като гост срещу този съперник в А група. Старозагорци вкараха победното попадение в 74-ата минута след удар с глава на Н'Диайе. Така с успеха те си осигуриха място в първата шестица, а "червените" записаха нова голяма издънка в битката за титлата. "Армейците" имат само 3 точки аванс пред Лудогорец, като шампионите са с мач по-малко и мога да ги изпреварят при успех над Левски утре..

 

Срещата започна с очаквано превъзходство за ЦСКА. В 12-ата минута Кукоч стреля хубаво отдалеч, но след рикошет топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Венци Василев отправи опасен удар, спасен от Макенджиев.

 

Берое постепенно се окопити и в 16-ата Мапуку беше изпуснат от Тунчев, напредна и след няколко финта стреля, но Дивиш изби. След това Н'Диайе стреля с глава след корнер, но в страни от вратата.

 

Най-чистите положения обаче дойдоха в последната минута на полувремето. Първо след отлична контраатака Керкар се откъсна на добра позиция отляво, но си поведе малко дълго топката, а Дивиш скъси ъгъла и спаси удара му. В ответната атака Галчев имаше шанс да отбележи. Той стреля от близка дистанция от движение, ала Макенджиев изби, но беше отсъдена и засада.

 

През втората част ЦСКА засили натиска си и стигна до най-чистата си възможност. Милисавлевич беше оставен сам след пас на Венци Василев, но ударът му беше много слаб и неточен. Берое отговори с удар на Мапуку в 64-ата минута, но той не беше достатъчно силен, за да затрудни Дивиш.

 

Така се стигна до 75-ата минута, когато Н’Диайе откри резултата. Той изпревари Дивиш и засече топката с глава след центриране на Георги Костадинов. Изпусна го Марин Оршулич.

 

ЦСКА можеше да стигне до изравняване, но в 85-ата минута Николич пропусна дузпа. Макенджиев извърши нарушение срещу Тони Силва и реферът посочи бялата точка. Ударът на Николич обаче беше спасен от Благой по прекрасен начин. Той усети, че топката ще бъде бита в десния му ъгъл и улови кълбото.

 

До края натискът на ЦСКА беше отново хаотичен. Шанс се откри само пред Тони Силва, който стреля с глава в аут от хубава дистанция в 89-та минута.