Тормозят бургазлия от собствения му номер

Мъжът получава обаждания от странни несъществуващи телефони

Бургазлия е подложен на денонощен телефонен тормоз с обаждания от странни несъществуващи телефонни номера с повтарящи се цифри. Върхът обаче бил, когато посред нощ получил обаждане от собствения си номер. Не били пожалени и близките му.

„Телефонът на баща ми звънеше настоятелно и бях шокиран като видях, че всъщност на дисплея се изписва моя номер. Същевременно аз бях до него, а моят апарат беше на масата, без да го докосвам изобщо. Абсурдно е това, което се случва. Заливат ме обаждания от странни номера, кой може да спре това?", възмущава се бургазлията, пише „Флагман".

Очевидно стана мода подобни номера да се използват за телефонен тормоз и за разчистване на сметки. Мъжът получил обаждане и от 10 деветки. При обратно набиране - опитът за свързване се оказва невъзможен.

Преди седмици ученичка бе шокирана, след като получи обаждания от несъществуващия GSM 0888 888 888, закрит, след като всичките му притежатели бяха пратени в отвъдното - Владимир Грашнов, Косьо Самоковеца и Константин Дишлиев. Оказа се, че това става възможно с приложение за Айфон и се казва Voxox.

„Чрез него могат да бъдат вкарвани каквито си поискате номера и те да бъдат изписвани на телефона на човека, който търсите. Можете даже да изпишете номера на самия човек, който търсите", разкри експерт. Разговорите с това приложение се таксували на 7-8 лева за минута.