Пътят Брезник - София е затворен за движение

Маршрутът към селата Станьовци и Ерул през село Душинци също е блокиран

Поради навявания е затворен за движение пътят Брезник - София през село Бабица. Към момента дежурен екип от община Брезник осъществява проходимостта на пътя към селата Станьовци и Ерул през село Душинци, който също е затворен. Препоръчва се избирането на обиколни маршрути.

Спокойна, но изискваща повишено внимание е зимната обстановка в област Перник. През изминалата нощ няма постъпили обаждания на телефон 112, както и при дежурните в Оперативен център Перник и Областен съвет за сигурност.

Останалата пътна мрежа е проходима при зимни условия, предаде Дарик.

Продължава изискването към шофьорите за шофиране с повишено внимание, с поставени зимни гуми на автомобила и осигурени вериги на разположение.

След отстраняването вчера на повредите по електропреносната мрежа, не са регистрирани нови проблемни участъци или мащабни аварии. Подаден е сигнал от Кладнишки манастир за спиране на електрозахранването, като проблемът се отстранява. Район в пернишкия квартал "Църква" е бил до вчера в продължение на близо 24 часа без електрозахранване. Токът е спиран на няколко пъти и в село Мещица. Не са получени сигнали за прекъснато водоснабдяване.