Обявиха бедствено положение и в Лъки, две реки преляха в Хасковско

Критична остава обстановката в Смолянско, Кърджалийско и Хасковско

Критична остава обстановката в Смолянско, Кърджалийско и Хасковско заради лошите метеорологични условия, съобщи Дарик.

Няма опасност язовирите "Студен кладенец" и "Кърджали" да прелеят. И в двата водоема има осигурени резервни обеми и на този етап няма пряка опасност за хората, увериха от областната управа.

Обявиха бедствено положение и в Лъки

Бедствено положение е обявено в община Лъки, съобщи кметът Валентин Симеонов. По думите му положението в района е трагично. "Вече втори ден 8 села са без ток, а снегът на места е над метър и половина. Добре че поне храна, вода и дърва имаме", каза Симеонов.

Има един бедстващ човек на Кръстова гора, който е на инсулин. Към него пътува пожарна кола, за да му окаже нужната помощ и съдействие.

Втори ден - бедствено положение в Кърджалийско, над 370 населени места в областта са без ток

Втори ден продължава бедственото положение в Област Кърджали. 370 населени места са без ток. За възстановяването на електрозахранването и електропреносната мрежа, както и работата в авариралите подстанции, в района са пристигнали помощни екипи от цяла страната.

В съботния ден е било възстановено електрозахранването в района на Момчилград и Бенковски, но тази сутрин там отново са без електричество.

Към момента няма бедстващи хора. Приоритетно се почистват само пътищата от републиканската пътна мрежа. Най-тежко е положението по пътя Кърджали-Ардино. Чисти се и пътят Момчилград- Крумовград.

Затворени за движение са пътищата Кърджали-Асеновград, Крумовград-Ивайловград.

Две реки преляха в Хасковско, затвориха пътища

Втори ден в Хасковско вали сняг. На места снежната покривка е достигнала 40 сантиметра. Без ток са две села в Харманлийска и две в Ивайловградска община, съобщиха дежурните в областната администрация.

Целият Димитровград е без вода заради аварии в помпените станции. Река Сазлийка край Симеоновград е преляла и е затворила пътя за близкото село Троян.

Преляла е и река Мартинка край димитровското село Брод. Пътят Димитровград - Симеоновград също е затворен. Участъкът Харманли - Тополовград е затворен за тежкотоварни автомобили.

Няма бедстващи хора в областта.

От Метеорологичната обсерватория в Хасково съобщиха, че се очаква днес следобед снегът да спре. В понеделник в Хасково валежи не се очакват.

Чака ни още сняг, оранжев код е обявен за 4 области

Остава бедственото положение в област Смолян.

Електрозахранване има в по-голямата част от населените места от общините Смолян, Чепеларе, Пампорово и Девин, в останалите общини повечето населени места са без ток. Тежка е обстановката в общините Баните и Борино.