Мамите на Бургас с амбициозен проект за по-светло бъдеще

Клубът е част от националното сдружение „Младежки глас”

„Мамите на Бургас” вече имат свой клуб. Активни млади жени обединяват усилия и запрятат ръкави за работа в името на бъдещето на децата на България. Официално клубът беше открит днес – навръх празника на жената, а майките вече имат планове как идеите им да бъдат реализирани и да стигнат до повече хора, пише Topnovini.bg.

Амбициозните бургазлийки ще помагат на семейства в нужда, деца с увреждания, ще се борят и срещу хаоса по тротоарите и пешеходните зони в града. Една от първите им задачи е да запишат видео, с което да покажат през какви перипетии преминават те, когато се движат с детски колички. Клипът ще бъде представен на Общината, за да може администрацията да се заеме с решаването на проблема.

Дамите ще организират и кърмачески срещи, както и уроци и с фитнес инструктори, които да ги консултират как да свалят излишните килограми след раждане. Те вече имат идея да инициират изложба за детски рисунки на 1-ви юни – Ден на детето, която постепенно да се превърне в традиция. Обмислят място, където малчуганите да покажат своя талант.

Бургаските майки ще организират и благотворителни събития. Те ще събират средства, дрехи и всичко, необходимо за нуждаещите се семейства. Такива организации се правят и в момента във фейсбук групата „Мамите на Бургас”. Днес те обсъдиха как да помогнат на майка от „Меден рудник”, която има нужда от бебешки вещи. Дамите ще се организират в социалната мрежа и при следващото събиране на клуба ще поканят жената, за да й предоставят събраните дарения.

Друга основна цел на клуба на бургаските майки е да информират за дните на отворените врати в детските забавачки и училища. Те споделиха, че повечето от тях не знаят за съществуването на такива, а е добре да са запознати в какви условия и в какви ръце оставят децата си.

Клубът „Мамите на Бургас”, чиито председател е Гергана Апостолова, е част от националното сдружение „Младежки глас”. Идеята узря постепенно, като първообраз на клуба е фейсбук групата, която носи същото име. Нейната създателка е младата майка Цветелина Николова.

„Създадох групата преди година и половина, след като се роди моята дъщеричка. Идеята ми беше да обменя опит с другите майки. Не съм очаквала да стане толкова активна, това ме прави много щастлива”, каза Николова.

Председателят на „Младежки глас” Тодор Йосифов каза, че вече към новосъздадения клуб в Бургас има интерес от много други големи български градове. Той увери присъстващите, че той и колегите му ще направят всичко възможно за реализиране на идеите на майките.