Убиецът на Вероника остава в ареста

Крими

09-03-2015, 12:52

Снимка:

velikotarnovoutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Илиян Здравков отрече да е извършил зверското деяние

Великотърновският Окръжен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на задържания за жестокото убийство на Вероника, Илиян Здравков, съобщи velikotarnovoutre.bg.

Обвинението поддържаше тезата, че с оглед на обществената опасност, която създава рецидивиста е задължитено неговото постоянно задържане, с цел пресичане на престъпната му дейсност. 

Служебният защитник на 40-годишния обвиняем, заяви пред съдия Станислав Стефански, че няма никакви правни основания да иска по-лека мярка за клиента си. 

Прокурорът по делото Цани Попов бе категоричен, че събраните веществени доказателства, заедно с приложения протокол от обиска в дома на брата на Илиян, са напълно достатъчни за обосновано предположение, че задържания е извършител на жестокото убийство на 28 февруари.

След съдебното заседание журналисти попитаха Илиян Здравков, защо е убил Вероника. "Приличам ли ви на убиец? Тормозят ме! Бият ме!", отговори той и посочи насилника си - "Йоско от Горна Оряховица".

40-годишният мъж от ромски произход ще бъде съден по чл.199 ал.2 т.2 алт.1 от НК за грабеж, придружен с убийство. За това деяние законът предвижда наказание от 16 до 20 години лишавата от свобода, доживотен затврор или доживотен затвор без право на замяна.

Илиян Здравков има зад гърба си богато криминално минало. Сред извършените престъпления е и убийство в далечната 1993 година. 40-годишният мъж е осъждан 6 пъти и към момента на умъртвяването на Вероника е бил обявен за общонационално издирване.