Уролози ще информират безплатно старозагорци

Срещата ще се проведе в четвъртък от 16:00 ч.

Безплатна информационна среща за проблемите на простатата на граждани със специалист-уролог ще се състои в Стара Загора отново тази седмица като част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед".

Срещата ще се проведе в четвъртък от 16:00 ч. в Пенсионерски клуб (бул. Руски №5) и е отворена за всички граждани.

"Отиди на преглед” включва напълно безплатни срещи в различни региони в България със специалисти-уролози, разясняващи какво е Доброкачествена хиперплазия на простатата, каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

Кампанията стартира за втори път през февруари 2015, след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна. Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.