Училищното настоятелство в Класическата гимназия иска среща с премиера

Директорът няма да подава оставка, а оставките на 37 учители ще бъдат оттеглени

От училищното настоятелство на Националната гимназия за древни езици и култури поискаха среща с премиера заради противоречията около сградата на училището, предаде БНР.

В писмото се посочва, че неговите автори са се опитвали, в интензивен диалог с представители на Министерството на културата, упорито да намерят разумно решение на проблема с местонахождението на класическата гимназия, но вече нямат очаквания за близка развръзка. 

Според родителите, въпросът е неправилно политизиран. Те пишат още, че са убедени, че  преместването на учениците от Класическата гимназия в ремонтираната сграда на улица "Баба" в квартал "Модерно предградие" няма да помогне на министерството да отчете проекта си, финансиран с европейски средства.

Вчера от Министерството на културата обявиха, че в сградата на 13-о училище на улица "Светите Кирил и Методий" ще се провеждат занимания на ученици от горните класове на класическата гимназия. Училището ще има прием от пети клас, а не както досега от осми. Директорът няма да подава оставка, а оставките на 37 учители ще бъдат оттеглени.

Министър Вежди Рашидов призова училищното ръководство и учителите да не допускат никакво разстройване на учебния процес в обновената сграда на гимназията.