Треньорът на Локо Пд: Мач не трябваше да има

Наблюдавахме повече кал, по-малко футбол, каза Петър Пашев

Треньорът на Локомотив Пловдив Петър Пашев призна, че няма как да е в добро настроение, след загубата в дербито на града срещу Ботев с 0:2. Според него обаче срещата не е трябвало да се играе заради лошия терен.

 

"Наблюдавахме повече кал, по-малко футбол, каза Пашев. - Нормално е да не съм в добро настроение. Стигна се дотам, че Ботев се възползва от нашите грешки и вкара два гола. С първия удар в очертанията на вратата вкараха, оттам беше трудно. Теренът знаете какво чудо беше. Това изигра доста голяма роля. Нормално, първият, който сбърка, бе фатално."

 

"Първото полувреме започнахме добре, но Ботев изравни играта. През втората част играхме доста по-добре от тях, но в завършващата фаза не ни се случиха нещата. Ако бяхме отбелязали един гол, нещата щяха да са различни, но за съжаление не стана," добави наставникът на Локо Пд. "Съжалявам, че се повтарям, но на този терен е трудно да градиш нещо. Всичко, което опитахме, не мина. Според мен не трябваше да се играе мачът. Това бе рискова ситуация, за здравето на футболистите. Трябва да върви тази топка, а не да се борят с нея като..."