Убийците на Немцов го следили от половин година

Те са купили автомобила за проследяване от самотна майка на три деца

Изданието "Московски комсомолец" публикува уникални фотографии на предполагаемите убийци на руския опозиционен лидер Борис Немцов.

Кадрите са от видеонаблюдението "ЗАЗ-Chance"и са направени малко преди нападението. По данни на следствието именно покрай нея, убийците са избягали от мястото на престъплението и са се укрили.

Междувременно, пише още "Моксовски комсомолец", са се появили и нови подробности около придвижването на убийците на Борис Немцов из Москва.

Те са купили автомобила през септември миналата година от самотна майка на три деца. Още през есента този автомобил е бил заснет няколко пъти от видеокамери, разположени близо до жилището на Борис Немцов.

Дали това е съвпадение, пита изданието, тъй като ако това е истина (че заподозрените са следили Немцов още есента на 2014г.) отпада основният мотив на престъплението.

Миналата година все още не се е случил терористичният акт срещу "Шарли Ебдо", нито Немцов се е изказвал така, че да предизвика гнева на мюсюлманите.

А това означава, че няма за какво да го убиват, според логиката на признанията на единия заподозрян Заир Дадаев.

Припомняме, руският опозиционен лидер Борис Немцов, който е и бивш вицепремиер, беше разстрелян в центъра на Москва през нощта на 28 февруари.

На 6 и 7 март бяха осъществени първите арести в рамките на разследването на убийството.
Общо четирима руски граждани с произход от Чечня бяха задържани, като службите обявиха, че единият - Заир Дадаев, е направил самопризнания за извършеното престъпление.